کد قالب کانون انواع و اقسام بهشت ها در آخرت( براساس آیات قرآن)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 456
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 1500
بازدید ماه : 14436
بازدید کل : 41191
تعداد مطالب : 2939
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 4 مرداد 1403

OIG (1)

جنت نعيم:

اين كلمه به معناي نعمت و سرخوشي است و هر چيزي كه بتواند خيال آدمي را از هر گونه نگراني بدور كند.
كلمه مورد نظر ما در قرآن 12 بار تكرار شده و وعدگاه مومنين و نيكوكاران و ابرار مي باشد كه آيات و مصاديق آن عبارتند از:
اول: سوره مائده آيه 65: وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْكِتَابِ آمَنُواْ وَاتَّقَوْاْ لَكَفَّرْنَا عَنْهُمْ سَيِّئَاتِهِمْ وَلأدْخَلْنَاهُمْ جَنَّاتِ النَّعِيمِ: در اين آيه جنات نعيم وعدگاهي است براي يهوديان و مسيحيان كه اگر به دين خالط كه همان دين اسلام است ايمان بياورند و خداترس شوند، در نتيجه خداوند نيز گناهان سابقشان را آمرزيده و آنها را به جنات نعيم وارد خواهد نمود.
دوم:سوره يونس آيه 9: إِنَّ الَّذِينَ آمَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ يَهْدِيهِمْ رَبُّهُمْ بِإِيمَانِهِمْ تَجْرِي مِن تَحْتِهِمُ الأَنْهَارُ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ:در اين آيه جنات نعيم مزد و پاداش مومنين و نيكوكاراني است كه به سبب داشتن ايمان خالص، لايق هدايت خاص الهي شده و جايگاهشان در چنين بهشتي است .
سوم: سوره حج آيه 56: الْمُلْكُ يَوْمَئِذٍ لِّلَّهِ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ فَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ:اين آيه براي كساني كه قصد بندگي خالص و ناب براي ذات حضرتش را دارند بسيار تاثير گذار است زيرا در ابتداي آيه مي فرمايد:پادشاهي و فرمانروايي در روز حشر از اوست و حضرتش در ميان بندگان داوري مي كند و هركه را كه داراي ايمان و كردار پسنديده باشد بهشت نعيم ارزاني مي دارد.
چهارم: سوره شعراء آيه 85: وَاجْعَلْنِي مِن وَرَثَةِ جَنَّةِ النَّعِيمِ : در احتجاج و گفتگويي كه بين حضرت ابراهيم و عمويش آذرو قومش درمي گيرد، حضرت ابراهيم مي فرمايد: بارخدايا مرا از دارندگان بهشت نعيم قرار بده.
پنجم: سوره لقمان آيه 8: إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَهُمْ جَنَّاتُ النَّعِيمِ - خَالِدِينَ فِيهَا وَعْدَ اللَّهِ حَقًّا در اين مورد نيز بهشت نعيم به مومنين و نيكوكاران تعلق گرفته است اما دو قيد اضافي در آن وجود دارد اول اينكه اين افراد در بهشت خالد و جاودانه هستند و اين تاكيد موكد است زيرا كسي كه وارد بهشت مي شود از آن هيچگاه خارج نمي شوند اما شايد اين سوال بوجود بيايد كه تا چه زماني اين افراد در بهشت خواهند ماند كه عبارت خالدين فيها زمان ابدي را معرفي مي كند. و دوم اينكه هرآنچه خداوند توسط پيامبران به مردم وعده داده است تحقق پذيرفته و وعده الهي حق است .
ششم: سوره صافات آيه 43: فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ: در توصيف بندگاني كه توسط حضرت دوست خالص و پاك شده اند، وعده بهشت نعيم داده شده كه بر سريرها در برابر همديگر [مى‏نشينند] با جامى از باده ناب پيرامونشان به گردش درمى‏آيند [باده‏اى] سخت‏سپيد كه نوشندگان را لذتى [خاص] مى‏دهد نه در آن فساد عقل است و نه ايشان از آن به بدمستى [و فرسودگى] مى‏افتند و نزدشان [دلبرانى] فروهشته‏نگاه و فراخ‏ديده باشند (ترجمه آيات 44 تا 48 همين سوره).

هفتم و هشتم: سوره واقعه آيه 12: فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ ، و آيه 89: فَرَوْحٌ وَرَيْحَانٌ وَجَنَّةُ نَعِيمٍ : در هردو مورد بهشت نعيم پاداش مقربين ذكر شده است. در اين سوره ابتدا مردم را به سه گروه اصحاب يمين و اصحاب شمال و اصحاب مقربون تقسيم مي كند و در توصيف مقربين و تعريف آن مي فرمايد كه مقربين كساني هستند كه در كارهاي خير از همديگر سبقت مي گيرند كه در اينجا علاوه بر بهشت نعيم دو چيز ديگر به اين گروه داده مي شود و آن روح و ريحان است كه آسايش و راحتي خاص مي باشد زيرا در تمام اقسام ذكر شده آسايش و راحتي وجود دارد اما در اينجا علت ذكر اين دو صفت (روح و ريحان)، حالت خاص مي باشد.

نهم: سوره قلم آيه 34: إِنَّ لِلْمُتَّقِينَ عِندَ رَبِّهِمْ جَنَّاتِ النَّعِيمِ:بهشت نعيم براي متقين رقم زده شده است كه از جانب پروردگارشان به آنان عطا شده است.

دهم:سوره معارج آيه 38: أَيَطْمَعُ كُلُّ امْرِئٍ مِّنْهُمْ أَن يُدْخَلَ جَنَّةَ نَعِيمٍ:در اين آيه به كساني كه جزء نمازگزاران و مومنين نيستند، اين پيام را مي دهد كه هيچگونه چشم طمع به جنات نعيم نداشته باشيد زيرا كه آنجا مكاني است براي همان كسانى كه بر نمازشان پايدارى مى‏كنندو كسانى كه روز جزا را باور دارندو آنان كه از عذاب پروردگارشان بيمناكند و كسانى كه بر نمازشان مداومت مى‏ورزند آنها هستند كه در باغهايى [از بهشت] گرامى خواهند بود (ترجمه آيات در همين سوره)

يازدهم: سوره انفطار آيه 13: إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِي نَعِيمٍ: در بهشت نعيم فقط خوبان راه دارند و اين آيه عام است و تمام كساني كه در بالا ذكر كرديم جزء ابرار و نيكان و خوبان هستند .

دوازدهم: سوره مطففين آيه 22: إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِي نَعِيمٍ: اين ايه دقيقا مانند آيه 13 انفطار است اما در اينجا اين افراد را معرفي مي كند: براستى نيكوكاران در نعيم [الهى] خواهند بود و از چهره‏هايشان طراوت نعمت [بهشت] را درمى‏يابى.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





موضوعات مرتبط: بهشت شناسی
برچسب‌ها: بهشت شناسی